PRIRODA

Legrad okružuje prekrasna priroda. Šume, parkovi, polja i rijeka Drava sastavni su dio Legrada. Nakon velike poplave 1972. godine koja je ugrozila selo, izgrađen je nasip koji okružuje Legrad. Nasip se proteže kroz šumu i idealan je za šetnju.

PARKOVI

U Legradu postoje dva parka, park Presvetog Trojstva nalazi se u samom centru sela, a nedaleko se nalazi i drugi park Cintor u kojem se nalazi manje dječje igralište i Pil svetog Florijana.

VELIKI PAŽUT

Legrad je dio ornitološkog rezervata Veliki Pažut. Veliki Pažut je posebno zaštićeno područje u kojem se nalazi jedno od posljednih preostalih očuvanih ušća Mure i Drave. Tamo žive mnoge ugrožene vrste biljaka i životinja. Neke vrste ptica močvarica nalaze tu povoljne uvjete za gnjezdište. Od gnjezdarica najzastupljenije su divlje patke, liske, vodene kokošice, trstenjake i druge. Uočena je i prisutnost nekih rijetkih vrsta ptica, kao npr. crne rode, plazice vuge i jastrebca cipolaša. Veliki Pažut je dom i brojnim visokim i niskim divljim životinjama. U šumskoj zajednici prevladavaju bijela vrba, crna topola (jagnjad) kao i crna i bijela joha. Šumske i vodene površine daju povoljan uvjet za razvoj raznolikog biljnog i životinjskog svijeta. 

Design a site like this with WordPress.com
Započnite